Ταλιμπάν : Ταλιμπάν: Το Αφγανιστάν θα γίνει νεκροταφείο για τις ΗΠΑ ... - Δευτέρα, 9 αυγούστου 2021, 03:35.

Ταλιμπάν : Ταλιμπάν: Το Αφγανιστάν θα γίνει νεκροταφείο για τις ΗΠΑ ... - Δευτέρα, 9 αυγούστου 2021, 03:35.. Οι ταλιμπάν κατέλαβαν σήμερα το πρωί την στρατηγικής σημασίας πόλη τζαλαλάμπαντ, στο ανατολικό τμήμα της χώρας, χωρίς μάχη, θέτοντας πλέον υπό τον έλεγχό τους το. Σε συνέντευξή του στο cnn, ο μοχάμεντ αρίφ μουσταφά, διοικητής των ταλιμπάν, διαβεβαίωσε ότι «η τζιχάντ δεν θα τελειώσει πριν από την ημέρα της κρίσης». Στην φωτογραφία η οποία ήταν σε. Οι ταλιμπάν εξαπέλυσαν την ολομέτωπη επίθεσή τους τον μάιο, όταν ο αμερικανός πρόεδρος τζο μπάιντεν επιβεβαίωσε την έναρξη της διαδικασίας αποχώρησης των τελευταίων ξένων στρατευμάτων που απέμεναν στη χώρα, 20. Έχουν αρχίσει να εισέρχονται στην αφγανική πρωτεύουσα καμπούλ από όλες τις.

Αν και η είδηση ότι οι ταλιμπάν πήραν τον έλεγχο του προεεδρικού μεγάρου στην καμπούλ δεν έχει επιβεβαιωθεί από την αφγανική κυβέρνηση, κυκλοφορούν εικόνες και βίντεο με την αναφορά ότι πρόκειται για τις πρώτες. Οι ταλιμπάν επέκτειναν χθες κυριακή τα εδάφη που κατέχουν στο βόρειο τμήμα του αφγανιστάν: Μαχητές των ταλιμπάν εισήλθαν στα περίχωρα της καμπούλ την κυριακή το πρωί και μπαίνουν στην πόλη από πολλές μεριές, σύμφωνα με αφγανούς αξιωματούχους. Ηγετικό στέλεχος των ταλιμπάν δήλωσε σήμερα ότι είναι ακόμη πάρα πολύ νωρίς για να συζητηθεί το πώς το ισλαμιστικό κίνημα θα ασκήσει την εξουσία στο αφγανιστάν, μερικές ώρες αφού οι μαχητές του κατέλαβαν σχεδόν. Με τον όρο ταλιμπάν (παστού:

Συνάντηση μεταξύ Ταλιμπάν και αφγανικής κυβέρνησης στο Ιράν
Συνάντηση μεταξύ Ταλιμπάν και αφγανικής κυβέρνησης στο Ιράν from www.bankingnews.gr
Σύμφωνα με το υπουργείο εσωτερικών του αφγανιστάν, οι ταλιμπάν έχουν αρχίσει να εισέρχονται από όλες τις πλευρές στην πρωτεύουσα καμπούλ, ενώ προσωπικό των ηπα και της ευρωπαϊκής ενωσης αναζήτησαν ασφαλές καταφύγιο. Έκρηξη βόμβας κοντά στην καμπούλ την κυριακή (4/4) είχε αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον τρία μέλη των. Όπως δήλωσε στη δημοσιογράφο yalda hakim: Οι ταλιμπάν εξαπέλυσαν την ολομέτωπη επίθεσή τους τον μάιο, όταν ο αμερικανός πρόεδρος τζο μπάιντεν επιβεβαίωσε την έναρξη της διαδικασίας αποχώρησης των τελευταίων ξένων στρατευμάτων που απέμεναν στη χώρα, 20. Δευτέρα, 9 αυγούστου 2021, 03:35. Σε συνέντευξή του στο cnn, ο μοχάμεντ αρίφ μουσταφά, διοικητής των ταλιμπάν, διαβεβαίωσε ότι «η τζιχάντ δεν θα τελειώσει πριν από την ημέρα της κρίσης». Οι ταλιμπάν προειδοποίησαν την τουρκία κατά των σχεδίων της να διατηρήσει στρατεύματα στο αφγανιστάν, τονίζοντας πως η στρατηγική αυτή θα επιφέρει «συνέπειες». Την επομένη της συμβολικής κατάληψης της πρώην βάσης του bundeswehr kunduz, οι μαχητές των ταλιμπάν ποζάρουν στη μέση του εμβληματικού κυκλικού κόμβου στην καρδιά της βόρειας αφγανικής πόλης.

Δευτέρα, 9 αυγούστου 2021, 03:35.

«είμαστε υπηρέτες του λαού και αυτής της χώρας. Βομβιστική επίθεση των ταλιμπάν με τρεις νεκρούς και 12 τραυματίες. Αν και η είδηση ότι οι ταλιμπάν πήραν τον έλεγχο του προεεδρικού μεγάρου στην καμπούλ δεν έχει επιβεβαιωθεί από την αφγανική κυβέρνηση, κυκλοφορούν εικόνες και βίντεο με την αναφορά ότι πρόκειται για τις πρώτες. Στα χέρια των ταλιμπάν βρίσκεται τις τελευταίες ώρες η τύχη του αφγανιστάν. Οι ταλιμπάν επέκτειναν χθες κυριακή τα εδάφη που κατέχουν στο βόρειο. Το προεδρικό μέγαρο κατελήφθη και ο λαός αγωνιά για την τύχη του. Οι ταλιμπάν, που θέλουν να επιβάλουν με αυστηρά γράμματα τον ισλαμικό νόμο, σάρωσαν τη χώρα σε μόλις μία εβδομάδα, συναντώντας συχνά περιορισμένη αντίσταση καθώς ανέλαβαν τον έλεγχο σχεδόν. Μαχητές των ταλιμπάν εισήλθαν στα περίχωρα της καμπούλ την κυριακή το πρωί και μπαίνουν στην πόλη από πολλές μεριές, σύμφωνα με αφγανούς αξιωματούχους. Η επέλαση των ταλιμπάν στο αφγανιστάν οδηγεί στη σύνθλιψη των όποιων ανθρωπίνων δικαιωμάτων είχαν. Έκρηξη βόμβας κοντά στην καμπούλ την κυριακή (4/4) είχε αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον τρία μέλη των. Οι ταλιμπάν εξαπέλυσαν την ολομέτωπη επίθεσή τους τον μάιο, όταν ο αμερικανός πρόεδρος τζο μπάιντεν επιβεβαίωσε την έναρξη της διαδικασίας αποχώρησης των τελευταίων ξένων στρατευμάτων που απέμεναν στη χώρα, 20. Οι ταλιμπάν κατέλαβαν σήμερα το πρωί την στρατηγικής σημασίας πόλη τζαλαλάμπαντ, στο ανατολικό τμήμα της χώρας, χωρίς μάχη, θέτοντας πλέον υπό τον έλεγχό τους το. Σε συνέντευξή του στο cnn, ο μοχάμεντ αρίφ μουσταφά, διοικητής των ταλιμπάν, διαβεβαίωσε ότι «η τζιχάντ δεν θα τελειώσει πριν από την ημέρα της κρίσης».

«είμαστε υπηρέτες του λαού και αυτής της χώρας. Η ηγεσία μας έδωσε εντολή στις. Οι ταλιμπάν είναι βέβαιοι για τη νίκη τους μετά την αποχώρηση των διεθνών στρατευμάτων πίσω από το μέτωπο, οι ταλιμπάν διοικούν τις ζώνες που ελέγχουν Σε συνέντευξή του στο cnn, ο μοχάμεντ αρίφ μουσταφά, διοικητής των ταλιμπάν, διαβεβαίωσε ότι «η τζιχάντ δεν θα τελειώσει πριν από την ημέρα της κρίσης». Έχουν αρχίσει να εισέρχονται στην αφγανική πρωτεύουσα καμπούλ από όλες τις.

Νεκρός ο ηγέτης των Ταλιμπάν - e-Amyna
Νεκρός ο ηγέτης των Ταλιμπάν - e-Amyna from img.e-amyna.com
Οι ταλιμπάν εξαπέλυσαν την ολομέτωπη επίθεσή τους τον μάιο, όταν ο αμερικανός πρόεδρος τζο μπάιντεν επιβεβαίωσε την έναρξη της διαδικασίας αποχώρησης των τελευταίων ξένων στρατευμάτων που απέμεναν στη χώρα, 20. Με την κατάληψη της τζαλαλαμπάντ από τους ισλαμιστές αντάρτες, πλέον στα χέρια των κυβερνητικών δυνάμεων δεν απομένει καμία άλλη μεγάλη πόλη παρά μόνο η πρωτεύουσα, καμπούλ. Όπως δήλωσε στη δημοσιογράφο yalda hakim: Οι ταλιμπάν προειδοποίησαν την τουρκία κατά των σχεδίων της να διατηρήσει στρατεύματα στο αφγανιστάν, τονίζοντας πως η στρατηγική αυτή θα επιφέρει «συνέπειες». Όπως ισχυρίζεται «οι ταλιμπάν ανοίγουν τις φυλακές και απελευθερώνουν αθώους που κρατούνταν από καθεστώς της καμπούλ. Στο μεταξύ, οι ταλιμπάν έλαβαν εντολή να παραμείνουν στις πύλες της καμπούλ και να μην εισέλθουν στην πρωτεύουσα του αφγανιστάν, ανακοίνωσε σήμερα ένας εκπρόσωπός τους, αν και μαχητές. Ηγετικό στέλεχος των ταλιμπάν δήλωσε σήμερα ότι είναι ακόμη πάρα πολύ νωρίς για να συζητηθεί το πώς το ισλαμιστικό κίνημα θα ασκήσει την εξουσία στο αφγανιστάν, μερικές ώρες αφού οι μαχητές του κατέλαβαν σχεδόν. Οι ταλιμπάν μπαίνουν στην καμπούλ.

Τον έλεγχο του προεδρικού μεγάρου πήραν οι ταλιμπάν, οι οποίοι επιθυμούν ειρηνική μετάβαση της.

Έτσι κερδίζουν τον σεβασμό και την υποστήριξη των αφγανών. Οι ταλιμπάν ήδη εξαφανίζουν τις γυναίκες. Οι ταλιμπάν μπαίνουν στην καμπούλ. Ηγετικό στέλεχος των ταλιμπάν δήλωσε σήμερα ότι είναι ακόμη πάρα πολύ νωρίς για να συζητηθεί το πώς το ισλαμιστικό κίνημα θα ασκήσει την εξουσία στο αφγανιστάν, μερικές ώρες αφού οι μαχητές του κατέλαβαν σχεδόν. Οι ταλιμπάν επέκτειναν χθες κυριακή τα εδάφη που κατέχουν στο βόρειο. Οι ταλιμπάν κατέλαβαν πέντε από τις 34 πρωτεύουσες επαρχιών. Οι ταλιμπάν δεν θα επιτρέψουν σε καμία ξένη χώρα να παραμείνει στο έδαφος του αφγανιστάν, ανέφερε το ηγετικό στέλεχός τους, μουχάμεντ γιακούπ. Οι ταλιμπάν, που θέλουν να επιβάλουν με αυστηρά γράμματα τον ισλαμικό νόμο, σάρωσαν τη χώρα σε μόλις μία εβδομάδα, συναντώντας συχνά περιορισμένη αντίσταση καθώς ανέλαβαν τον έλεγχο σχεδόν. Προς το παρόν, η πληροφορία δεν έχει επιβεβαιωθεί. Οι ταλιμπάν κατέλαβαν σήμερα το πρωί την στρατηγικής σημασίας πόλη τζαλαλάμπαντ, στο ανατολικό τμήμα της χώρας, χωρίς μάχη, θέτοντας πλέον υπό τον έλεγχό τους το. Βομβιστική επίθεση των ταλιμπάν με τρεις νεκρούς και 12 τραυματίες. Σε συνέντευξή του στο cnn, ο μοχάμεντ αρίφ μουσταφά, διοικητής των ταλιμπάν, διαβεβαίωσε ότι «η τζιχάντ δεν θα τελειώσει πριν από την ημέρα της κρίσης». Όπως ισχυρίζεται «οι ταλιμπάν ανοίγουν τις φυλακές και απελευθερώνουν αθώους που κρατούνταν από καθεστώς της καμπούλ.

Οι ταλιμπάν διαμηνύουν ότι θα συνεχίσουν τον πόλεμο αν παραμείνουν ξένα στρατεύματα στη χώρα. Με την κατάληψη της τζαλαλαμπάντ από τους ισλαμιστές αντάρτες, πλέον στα χέρια των κυβερνητικών δυνάμεων δεν απομένει καμία άλλη μεγάλη πόλη παρά μόνο η πρωτεύουσα, καμπούλ. Έκρηξη βόμβας κοντά στην καμπούλ την κυριακή (4/4) είχε αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον τρία μέλη των. Με τον όρο ταλιμπάν (παστού: Οι ταλιμπάν κατέλαβαν πέντε από τις 34 πρωτεύουσες επαρχιών.

Οι Ταλιμπάν κατέρριψαν το αμερικανικό ελικόπτερο ...
Οι Ταλιμπάν κατέρριψαν το αμερικανικό ελικόπτερο ... from www.tovima.gr
Με την κατάληψη της τζαλαλαμπάντ από τους ισλαμιστές αντάρτες, πλέον στα χέρια των κυβερνητικών δυνάμεων δεν απομένει καμία άλλη μεγάλη πόλη παρά μόνο η πρωτεύουσα, καμπούλ. Στα χέρια των ταλιμπάν το 85% του αφγανικού εδάφους. Δευτέρα, 9 αυγούστου 2021, 03:35. Με τον όρο ταλιμπάν (παστού: Οι ταλιμπάν, που θέλουν να επιβάλουν με αυστηρά γράμματα τον ισλαμικό νόμο, σάρωσαν τη χώρα σε μόλις μία εβδομάδα, συναντώντας συχνά περιορισμένη αντίσταση καθώς ανέλαβαν τον έλεγχο σχεδόν. Οι ταλιμπάν είναι βέβαιοι για τη νίκη τους μετά την αποχώρηση των διεθνών στρατευμάτων πίσω από το μέτωπο, οι ταλιμπάν διοικούν τις ζώνες που ελέγχουν Την επομένη της συμβολικής κατάληψης της πρώην βάσης του bundeswehr kunduz, οι μαχητές των ταλιμπάν ποζάρουν στη μέση του εμβληματικού κυκλικού κόμβου στην καρδιά της βόρειας αφγανικής πόλης. «είμαστε υπηρέτες του λαού και αυτής της χώρας.

Οι ταλιμπάν επέκτειναν χθες κυριακή τα εδάφη που κατέχουν στο βόρειο τμήμα του αφγανιστάν:

Στο μεταξύ, οι ταλιμπάν έλαβαν εντολή να παραμείνουν στις πύλες της καμπούλ και να μην εισέλθουν στην πρωτεύουσα του αφγανιστάν, ανακοίνωσε σήμερα ένας εκπρόσωπός τους, αν και μαχητές. Το προεδρικό μέγαρο του αφγανιστάν στην καμπούλ, κατέλαβαν οι ταλιμπάν, όπως αναφέρουν δύο ανώτατοι διοικητές τους στο reuters, αφότου ο πρόεδρος γάνι έφυγε από τη χώρα. Με πολύνεκρες επιθέσεις σε αστικά κέντρα και επαρχίες, οι ταλιμπάν συνεχίζουν την προέλασή τους στο αφγανιστάν και προσπαθούν να πάρουν τον έλεγχο ακόμα περισσότερων περιοχών δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες ήδη. Οι ταλιμπάν κατέλαβαν πέντε από τις 34 πρωτεύουσες επαρχιών. Στα χέρια των ταλιμπάν βρίσκεται τις τελευταίες ώρες η τύχη του αφγανιστάν. Όπως ισχυρίζεται «οι ταλιμπάν ανοίγουν τις φυλακές και απελευθερώνουν αθώους που κρατούνταν από καθεστώς της καμπούλ. Οι ταλιμπάν υποστήριξαν σήμερα δια του εκπροσώπου τους ότι ελέγχουν το 90% των συνόρων του αφγανιστάν εν. Οι ταλιμπάν εξαπέλυσαν την ολομέτωπη επίθεσή τους τον μάιο, όταν ο αμερικανός πρόεδρος τζο μπάιντεν επιβεβαίωσε την έναρξη της διαδικασίας αποχώρησης των τελευταίων ξένων στρατευμάτων που απέμεναν στη χώρα, 20. Ηγετικό στέλεχος των ταλιμπάν δήλωσε σήμερα ότι είναι ακόμη πάρα πολύ νωρίς για να συζητηθεί το πώς το ισλαμιστικό κίνημα θα ασκήσει την εξουσία στο αφγανιστάν, μερικές ώρες αφού οι μαχητές του κατέλαβαν σχεδόν. Η επέλαση των ταλιμπάν στο αφγανιστάν οδηγεί στη σύνθλιψη των όποιων ανθρωπίνων δικαιωμάτων είχαν. Μαχητές των ταλιμπάν εισήλθαν στα περίχωρα της καμπούλ την κυριακή το πρωί και μπαίνουν στην πόλη από πολλές μεριές, σύμφωνα με αφγανούς αξιωματούχους. Αν και η είδηση ότι οι ταλιμπάν πήραν τον έλεγχο του προεεδρικού μεγάρου στην καμπούλ δεν έχει επιβεβαιωθεί από την αφγανική κυβέρνηση, κυκλοφορούν εικόνες και βίντεο με την αναφορά ότι πρόκειται για τις πρώτες. Την επομένη της συμβολικής κατάληψης της πρώην βάσης του bundeswehr kunduz, οι μαχητές των ταλιμπάν ποζάρουν στη μέση του εμβληματικού κυκλικού κόμβου στην καρδιά της βόρειας αφγανικής πόλης.